premicarmeromani.jpgLa Carme Romaní va treballar molts anys a la Biblioteca R.F. Jurado de Castelldefels, fins que la malaltia li ho va impedir. Des d’allà, la Carme va ser un clar exemple del treball silenciós però constant, amb una energia i una il·lusió sense límits. El seu desig era apropar la lectura a petits i grans, amb l’única intenció de fer-nos a tots una mica més feliços.

La Carme ens va encomanar la seva manera d’entendre la vida i ens va ensenyar moltes coses a tota la gent del BIB.BOTÓ. I és per això que té sentit aquest premi.

El Premi Carme Romaní pretén donar el nostre reconeixement a totes aquelles persones que de forma més o menys anònima, sovint amb més il·lusió que no pas recursos, porten a terme petits projectes d’animació a la lectura.

Bases del premi
1. Cada any es donarà un premi a una persona, iniciativa, institució, a la trajectòria d’algú… que destaqui dins del món de la literatura infantil i juvenil, de les biblioteques…
2. L’abast del premi és universal, però s’intentarà destacar iniciatives que difícilment seran premiades per altres organismes.
3. No es poden presentar candidatures al premi directament, però sí que es poden donar a conèixer iniciatives en les que hagueu participat o que sabeu que s’estan fent i voleu destacar. Les propostes es recolliran des de setembre fins a maig. A la reunió del mes de juny del grup es decidirà el guanyador.
4. El jurat del premi són els membres del Grup de Treball Bib.Botó. Durant el mes de maig es votaran per correu electrònic i les iniciatives més votades passaran a la votació en directe i secreta a la reunió del mes de juny, en la que pendran part els membres del grup que assisteixen a la reunió, ja siguin tres o dotze.
5. El premi no té valor material, però sí molt valor sentimental que resta simbolitzat pel trofeu: una ampolleta de vidre amb sorra de la platja de Castelldefels i una branqueta de romaní, en homenatge a la Carme.
6. El guanyador es donarà a conèixer al bloc del Jim Botó i als documents de difusió del COBDC. També es pot fer saber a Faristol, a CLIJ, i a d’altres llistes i entitats que es cregui convenient.
7. Les iniciatives presentades no “caducaran”, de manera que les propostes presentades restaran emmagatzemades de manera que un no premiat enguany pot ser el guanyador l’any vinent.
8. Els membres del jurat (assistens a la reunió del mes de juny) es reserven el dret de donar dos premis en un mateix any si és molt difícil fer-ne una tria i de modificar-ne les bases si es veu que pot millorar el funcionament del premi.
Disseny del logo: Jaume Vilarrubí

*

2017 - IX Premi Carme Romaní - Jordi Artigal**

- Agraïment

- Una bellesa antiga

- Dues veus